2012. január 29., vasárnap

Aegon - kötelező biztosítás kalkulátor 2013 aegon

Miért válasszon minket ?

  • Kötelező biztosítását percek alatt online megkötheti,
  • a szerződéskötésről azonnal igazolást küldünk e-mail címére,
  • bankkártyán ill csekken is fizetheti az első biztosítási díjat.
A kötelező biztosítás kedvezménnyel csökkentett éves díja nem lehet kevesebb, mint 7.992 Ft. Az itt felsorolt kedvezmények csak egy kötelező biztosítási szerződés után és csak egyszeresen, a legmagasabb összeggel járnak A kedvezmények magánszemélyek által és csak személygépjárműre kötött szerződésekre vehetőek igénybe. 2013. évre.

Együttkötési kedvezmény

Együttkötési kedvezmény érvényességi feltételei, és az azokhoz tartozó kedvezmény értékek:
a) Ha a szerződő, vagy a vele azonos állandó lakcímmel rendelkező közeli hozzátartozója, a KGFB szerződés megkötésének napján az AEGON biztosítóval olyan lakásbiztosítást köt, amelynek az állománydíja minimálisan 18.000 Ft/év.

A kedvezmény mértéke 5 000 Ft

b) Ha a szerződő, vagy a vele azonos állandó lakcímmel rendelkező közeli hozzátartozója a KGFB szerződés megkötésének napján az AEGON biztosítóval egyéni életbiztosítási szerződést köt. Az AD01 (AEGON Balesetbiztosítási Program) nem vehető figyelembe.
A kedvezmény mértéke 10 000 Ft

c) Ha a szerződő, vagy a vele azonos állandó lakcímmel rendelkező közeli hozzátartozója, az AEGON biztosítóval a KGFB szerződés megkötésének napján, a KGFB-vel azonos járműre, olyan casco biztosítást köt, amely törés biztosítási fedezetet is tartalmaz. Nem természetes személy esetén ez a kedvezmény akkor is jár, ha Vállalati Vagyonbiztosítást köt az AEGON biztosítóval.
A kedvezmény mértéke 2 500 Ft

d) Ha a szerződő, vagy a vele azonos állandó lakcímmel rendelkező közeli hozzátartozója a KGFB szerződés megkötésének napján az AEGON biztosítóval AD01 (AEGON Balesetbiztosítási Program) biztosítást köt és a balesetbiztosítás dijfizetés gyakorisága éves. A kedvezmény mértéke 5 000 Ft

Az együttkötési kedvezmény nem jár a szerződésre, ha a szerződésen netGFB kedvezményt érvényesítenek. Az Együttkötési kedvezmény összegét a teljesülő feltétel alapján, és a KGFB-hez kapcsolódóan hivatkozott termék fajtától függően kell megállapítani. Amennyiben egy szerződésre az a) b) c) d) pont alapján is járna az Együttkötési kedvezmény, akkor azt az egyet kell alkalmazni, amelyik alapján a nagyobb kedvezmény jár a szerződésre. Ha a szerződő jogosult mind Partner, mind Együttkötési kedvezményre, akkor a kettő közül csak a magasabb mértékű kedvezményt lehet figyelembe venni.

Kérjük, hogy az alábbi adatok megadásával kezdje el a 2013-as kötelező biztosítás díjkalkulációját.

A gépjármű kategóriája
Szerződéskötés oka
Kockázatviselés kezdetének igényelt időpontja



kötelező biztosítás kalkulátor 2013 posta

Mikor köthető KGFB szerződés?
  • Gépjármű vásárlásakor;
  • Üzembentartó váltáskor;
  • Előző KGFB szerződés díjnemfizetés miatti megszűnésekor;
  • Több mint 6 hónapig forgalomból kivont jármű újbóli üzembe helyezése esetén, illetve
  • Biztosítási évfordulókor, amennyiben az évforduló előtt 30 nappal írásban felmondták a korábbi szerződést.
A kötelező biztosítási díjat meghatározó tényezők 2013-tól:
  • választott szolgáltatáscsomag (Minimum, Optimum vagy Prémium),
  • gépjármű életkora,
  • használata
  • típusa : szgk, tgk,
  • választott Kiegészítő biztosítás,
  • kedvezmények.

A Posta Autó Őr termékről általában
  • Az ország bármely postáján egyszerűen és gyorsan megköthető, kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás, a kalkulátor használata ingyenes;
  • Többféle kedvezményt kínálunk a családos, a gyermek(ek)et nevelő Ügyfelek részére, azoknak, akik egy háztartáson belül több autóval rendelkeznek, a nyugdíjasoknak, azoknak akik már évek óta kármentesen vezetnek, az Autó-Motor magazin illetve a Kiskegyed lapcsalád olvasóinak, a tömegközlekedési bérlettel rendelkezőknek, a közalkalmazottaknak és köztisztviselőknek és kormánytisztviselőknek, a postai dolgozóknak, valamint az E-mail címmel rendelkező Ügyfeleknek;
  • Kedvezményes szerviz és javíttatás az ország 23 pontján a Postaautó Duna Zrt. gépjárműszervizeiben: a PostaAutóŐr-rel rendelkező Ügyfél – káreseménytől függetlenül is – kedvezményt kap gépjárműve szerviz- és egyéb javítási költségeiből;
  • A biztosító kockázatviselésének kezdete gépjármű vásárlása és Üzembentartó váltás esetén legkorábban a biztosítási szerződés megkötésének időpontja, halasztott hatályú szerződés esetén a biztosítási évfordulóra felmondott korábbi szerződés megszűnését követő nap 0 órája.
  • A szerződés területi hatálya kiterjed a nemzetközi gépjármű-felelősségbiztosítási igazolvány (zöldkártya) hátoldalán felsorolt országokra;
  • A biztosító helytállási kötelezettsége dologi károk esetén káreseményenként 500 millió Ft összeghatárig, személyi sérülés miatti károk esetén káreseményenként, legfeljebb 1 600 millió Ft-ig terjed ki (a károsultak számától függetlenül).
  • Kiegészítő biztosítások

    2010-ben tovább bővült a PostaAutóŐr KGFB biztosítás mellé köthető, választható kiegészítő biztosítások köre:


1/ Bennülők balesetbiztosítása

A Bennülők balesetbiztosítása baleseti halál esetén, valamint 51%-os vagy magasabb szintű baleseti rokkantság esetén fizet a rokkantság mértékével arányosan, de maximum 500 000 Ft-ot szállítható személyenként (járművezető + a vele együtt utazók).


2/ Okozói kiegészítő biztosítás – MEGÚJULT!

A Posta Biztosító 2010. év végén, Magyarországon elsőként lépett a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási piacra az újdonságnak számító Okozói kiegészítő biztosításával. Sokan nincsenek tisztában azzal, hogy a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás kizárólag az Ügyfél által másoknak okozott kárt téríti meg.


De mi történik a károkozó Ügyfél saját autójával?
A saját autóban ugyanazon káresemény kapcsán keletkezett károk megtérítésére kínál megoldást a PostaAutóŐr kötelező gépjármű-biztosítás mellé választható Okozói kiegészítő biztosítás, mely a károkozó autóban bekövetkezett kárt téríti meg a Szerződő által választott maximális kártérítési összegig.

Miért érdemes Okozói kiegészítő biztosítást kötnie?

  • Egyszerűen, szemle nélkül megköthető PostaAutóŐr alapbiztosítása mellé;
  • Megkötésekor nem vizsgáljuk a gépjármű korát, szerződéskori értékét, a gépjármű megtett futásteljesítményét;
  • Hétféle szolgáltatási csomagot kínálunk, Ön választhatja meg a kártérítés felső limitjét, a fizetendő biztosítási díj nagyságát, valamint azt, hogy önrésszel vagy önrész nélkül kíván szerződést kötni:

Kártérítés maximuma Önrész Kinek ajánljuk?
1. 3 000 000 Ft 10%, de min. 100 000 Ft Új vagy nagy értékű gépjárművel rendelkezőknek.
2. 2 000 000 Ft 10%, de min. 100 000 Ft Középkategóriájú, pár éves gépjárművel rendelkezőknek.
3. 1 000 000 Ft 10%, de min. 100 000 Ft Középkategóriájú vagy idősebb gépjárművel rendelkezőknek.
4. 500 000 Ft 10%, de min. 100 000 Ft Kis értékű és idősebb gépjárművel rendelkezőknek, akik kedvezőbb díj érdekében, hajlandók önrészt vállalni.
5. 500 000 Ft nincs Kis értékű és idősebb gépjárművel rendelkezőknek, akik számára az önrész megfízetése is nehézségeket okozhat.
6. 250 000 Ft nincs Kis értékű és idősebb gépjárművel rendelkezőknek vagy casco-val rendelkezőknek az önrész fedezetéül.
7. 100 000 Ft nincs Casco-val rendelkezőknek az önrész fedezetéül.

Termékjellemzők

  • Csak a következő gyártmányú személygépkocsikra köthető: ALFA ROMEO, CHEVROLET, CITROEN, DACIA, DAEWOO, DAIHATSU, FIAT, FORD, HYUNDAI, ISUZU, KIA, LADA, MARUTI, MAZDA, MITSUBISHI, NISSAN, OPEL, PEUGEOT, RENAULT, SEAT, SKODA, SUZUKI, TATA, TOYOTA, VOLKSWAGEN, VOLVO.
  • Az Ügyfél igény szerint választhatja ki a különböző szolgáltatási csomagokból a kártérítés maximumát;
  • Önrész: a kártérítési maximumtól függően lehet „10%, de minimum 100 000 Ft” vagy önrész nélküli;
  • A kár megtérítése káridőponti értéken történik;
  • A biztosító egy biztosítási éven belül egy, a biztosítási éven belül bekövetkező káresemény vonatkozásában teljesít szolgáltatást.

Fontos! Az Okozói kiegészítő biztosítás csak a PostaAutóŐr kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás mellé köthető.

Biztosítási évforduló változása 2013. január 1-től

Korábban minden kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (KGFB) szerződés biztosítási évfordulója december 31-én volt, ezért új KGFB szerződés megkötésére biztosítási évforduló előtt november 1. és december 31. között volt lehetőség, ez a dátum azonban az új Gfbt. hatályba lépésével megváltozott. 2010. január 1-től a KGFB szerződések biztosítási évfordulója már nem a naptári év vége, hanem a szerződéskötés időpontjától számított egy év. Ez azt jelenti, hogyha Ügyfelünk pl. 2010. január 10-én vesz autót, és aznap meg is köti rá a biztosítást, akkor szerződésének mindig január 09-én lesz az évfordulója. Fontos kiemelni, hogy egy biztosítási éven belül továbbra sem lehet más biztosítóhoz átmenni.


Hogyan lehet évfordulóra biztosítót váltani?

  • A Gfbt. értelmében, a 2010. január 1.-után KGFB szerződést kötő Ügyfeleknek a biztosítási évfordulóját már a szerződéskötés időpontja fogja meghatározni. Ez azt is maga után vonja, hogy biztosítóváltásra nem november 1. és december 31. között lesz lehetőség, hanem legközelebb a szerződéskötéstől számított 1 év múlva, amennyiben az évforduló (fenti példánk esetében január 09.) előtt legalább 30 nappal írásban felmondja a szerződését.
  • A biztosítóváltás időszaka természetesen változatlan marad azon Ügyfelek esetében, akik 2009-óta nem kötnek új szerződést (pl. nem vesznek új autót, vagy nem jegyeznek be új üzemben tartót), hiszen régi szerződésük biztosítási évfordulója továbbra is december 31. lesz.

2012. január 28., szombat

Kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás 2013

Kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás
Minden, amit a kötelező biztosításról tudni kell

A szerződéskötés feltételei 2013-évre

Az üzemben tartó a díjtarifák és a biztosítási feltételek szerint ajánlatot tesz, amit a biztosító 15 napon belül elutasíthat, ha az előző biztosítási időszakban a biztosító mondta fel a szerződést vagy a szerződés az előző biztosítási időszak alatt díjnemfizetéssel szűnt meg.

Ajánlattétel előtt tisztázni kell, hogy a szerződő tulajdonszerzés miatt vagy ugyanazon gépjárműhöz kapcsolódó korábbi szerződés felmondása miatt szándékozik-e biztosítást kötni.

Ha a szerződő által bemutatott bizonylatok és/vagy igazolások alapján megállapítható, hogy a gépjárműre kötött korábbi kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás anélkül szűnt meg, hogy a gépjármű a szerződő tulajdonából kikerült volna (felmondás bármelyik fél részéről), a díjjal nem fedezett időszakra eső esetleges fedezetlenségi díjat egyösszegben be kell fizettetni a törvény alapján.

Minden új KGFB szerződés megkötésénél nyilatkoznia kell az üzembentartónak, hogy a rendszerbe új belépő-e, illetve rendelkezik/rendelkezett-e azonos gépjármű-kategóriába tartozó (személygépkocsi, motorkerékpár, autóbusz, tehergépkocsi, vontató, mezőgazdasági vontató) KGFB szerződéssel.

Új belépő

Új belépőnek minősül az, aki két éven belül nem volt azonos gépjármű-kategóriába KGFB biztosítás szerződője. Új belépő esetén a szerződés bonus-malus besorolása csak A00 lehet.

Már tagja a rendszernek - két éven belül rendelkezett KGFB szerződéssel

Amennyiben két éven belül rendelkezett azonos gépjármű-kategóriába tartozó KGFB szerződéssel, Ön nem számít új belépőnek a rendszerbe. Ebben az esetben a két éven belül megszűnt szerződésről "Kártörténeti igazolást" kell beszereznie előzménybiztosítójától, és azt az új szerződéséhez - legkésőbb a szerződéskötéstől számított 90 napon belül - be kell küldenie. Az új szerződést A00 bonus-malus besorolásnak megfelelő díjon lehet megkötni, majd a Kártörténeti igazolás benyújtását követően, a szerződés bonus-malus besorolása az igazolás tartalmának megfelelően, visszamenőleges hatállyal módosításra kerül (Pl. a Kártörténeti igazolás alapján a b-m besorolás B10, akkor a szerződés kezdetére visszamenőlegesen 50%-kal csökken a biztosítás díja).

Nem új belépő jelenleg is rendelkezik KGFB szerződéssel

Amennyiben jelenleg is rendelkezik azonos járműkategóriába tartozó gépjárműre KGFB szerződéssel, Ön nem számít új belépőnek a rendszerbe. Ebben az esetben a párhuzamosan üzemeltetett gépjárműre vonatkozó KGFB szerződés biztosítójától egy igazolást kell kérni, és legkésőbb a szerződéskötéstől számított 90 napon belül be kell küldeni az új biztosítási szerződéshez. Az igazolás tartalmát a kormányrendelet meghatározza, a nyomtatvány elnevezése: Igazolás kötelező felelősségbiztosításról. Az új szerződést A00 bonus-malus besorolás alapján lehet megkötni, de amennyiben a korábban kötött KGFB szerződés az érdekviszony megszűnése miatt hatályát veszti, a megszűnő szerződés kedvezőbb bonus fokozata átvihető egy másik, azonos gépjármű-kategóriába tartozó KGFB szerződésre. FONTOS: amennyiben nem küld 90 napon belül igazolást a párhuzamosan futó KGFB szerződésről, a biztosító a legkedvezőtlenebb M04-es besorolásnak megfelelő díjra módosítja a szerződést.

Díjnemfizetéssel megszűnő szerződés csak annál a biztosítónál lehet újrakötni, ahol az megszűnt

Ha a biztosítási szerződés a biztosítási időszak tartama alatt díjnemfizetés miatt szűnik meg, az üzembentartó az adott biztosítási időszak hátralévő részére fedezetet nyújtó szerződést annál a biztosítónál köteles megkötni, ahol a biztosítási szerződése díjnemfizetéssel szűnt meg. Az üzembentartó új ajánlatát kizárólag az a biztosító jogosult és köteles elfogadni, ahol a szerződés az adott biztosítási évben díjnemfizetéssel szűnt meg. A szerződés hatálya alatt további felelősségbiztosítási szerződés ugyanarra a biztosítási időszakra érvényesen nem köthető. A biztosító károsult követelését akkor is köteles kielégíteni, ha a káreset a biztosítási szerződés díjnemfizetés miatt történő megszűnését követő 60 napon belül következik be.

Tudta-e, hogy ma Magyarországon már 14 biztosító kínál kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást (kgfb)? Sőt, egy jó döntéssel akár több ezer forintot is megspórolhat! Tájékozódjon a lehetőségekről, ismerje meg a szerződéskötés feltételeit. A Kgfb megkötése kötelező minden autós számára.

A KGFB hatálya alá tartozó járművek

A hatályos LXII. törvényt kiegészítve a 20/2013. PM rendelet határozza meg a gépjármű kategóriákat az alábbiak szerint:

  • Személygépkocsik (M1 gépjármű-kategória)
    • 37 kW teljesítményig
    • 38 kW-tól 50 kW teljesítményig
    • 51 kW-tól 70 kW teljesítményig
    • 71 kW-tól 100 kW teljesítményig
    • 101 kW-tól 180 kW teljesítményig
    • 180 kW teljesítmény felett
  • Motorkerékpárok (L3e, L4e, L5e, L7e gépjármű-kategória)
    • 12 kW teljesítményig
    • 13 kW-tól 35 kW teljesítményig
    • 36 kW-tól 70 kW teljesítményig
    • 70 kW teljesítmény felett
  • Autóbuszok (M2, M3 gépjármű-kategória)
    • 10-től 19 férőhelyig
    • 20-tól 42 férőhelyig
    • 43-tól 79 férőhelyig
    • 80 férőhelytől
  • Trolibusz (elektromos felsővezetékhez kötött, M3 gépjármű-kategória)
  • Tehergépkocsik (N1, N2, N3 gépjármű-kategória)
    • 3,5 t megengedett legnagyobb össztömegig
    • 3,5 t megengedett össztömeg felett 12 t megengedett legnagyobb össztömegig
    • 12 t megengedett legnagyobb össztömeg felett
  • Vontatók (N1, N2, N3 gépjármű-kategória)
  • Pótkocsik, félpótkocsik (O1, O2, O3, O4, R1, R2, R3, R4 gépjármű-kategória)
    • 0,75 t megengedett legnagyobb össztömegig
    • 0,75 t megengedett össztömeg felett 10 t megengedett legnagyobb össztömegig
    • 10 t megengedett legnagyobb össztömeg felett
  • Mezőgazdasági vontatók (T1, T2, T3, T4, T5 gépjármű-kategória)
    • Lassú járművek
  • Munkagépek (S1, S2 gépjármű-kategória)
  • Segédmotoros kerékpárok (L1e, L2e gépjármű-kategória)
  • Négykerekű segédmotoros kerékpárok (L6e gépjármű-kategória)
Kötelező biztosítás díjak tarifálás 2013 :

A KGFB díja, a díjfizetés módja és gyakorisága

A Biztosítók a következő évre érvényes KGFB díjakat október 30-ig hirdetik meg két országos napilapban.

A díjfizetés módja:
  • készpénz átutalási megbízás (csekk),
  • díjlehívás (amikor a díj beszedésére a megbízást a biztosító indítja el az ügyfél által adott csoportos beszedési megbízás alapján),
  • egyedi banki átutalás,

A díjfizetés gyakorisága:

A határozatlan időtartamra kötött szerződések esetén az - ügyfél választásától függően - a díjfizetés lehet:

  • éves,
  • féléves,
  • negyedéves,

Határozott időtartamra kötött szerződések díja a szerződéskötéskor egy összegben esedékes.

A díj befizetéséről és ezzel a szerződés fennállásáról a csekket, illetve átutalásos teljesítés esetén a biztosító által küldött bizonylatot, az üzembentartó köteles a forgalmi engedéllyel együtt tartani, és jogszabály által meghatározott esetekben felmutatni. Felhívjuk a figyelmet, hogy bár a csekk vagy bizonylat felmutatását jogszabály előírja, de ennek megléte, vagy hiánya nem jelenti a biztosítási szerződés meglétét, vagy hiányát. Ezt a tényt a kötvénynyilvántartó igazolja.

A forgalmi engedélyre nem kötelezett gépjárművek esetén a díj megfizetését a gépjárművön elhelyezett tanúsító jelzés mutatja, amely egyben a biztosítás meglétét is igazolja. Ennek hiányában a gépjármű közúti forgalomban nem vehet részt.