2012. február 23., csütörtök

casco biztosítás tippek 2013

A szerződés megkötésekor többféle önrész közül választhatunk. A lehetőségek mindegyike egy konkrét összeget és egy százalékos értéket tartalmaz. A százalékos érték mindig a keletkezett kár összegének adott százaléka, és a két összeg közül mindig a nagyobb az, amit a biztosító levon a kártérítésből. Ha például a szerződésünk 10% és 100.000 Ft önrészt tartalmaz, akkor 1 millió forint alatti károkból mindig 100.000 Ft-ot, 1 millió feletti károkból pedig mindig 10%-ot fog levonni a biztosító. A fix összegnek (példánkban a 100.000 Ft-nak) olyan szerepe is van, hogy az ez alatti kárösszegeket egyáltalán nem téríti meg a biztosító 2013-tól. Mindebből úgy látszik, hogy érdemes minél alacsonyabb önrészt választani, de ez természetesen nem ilyen egyszerű. Egyrészt a biztosítók meghatározzák, hogy melyik autótípusra milyen önrész variációkkal hajlandók szerződést kötni, másrészt az alacsonyabb önrészek magasabb biztosítási díjjal járnak - és természetesen fordítva is, a magasabb vállalt önrész a díj csökkentésének leghatékonyabb eszköze. Online díjszámító és biztosításkötő rendszerünk természetesen az önrész kiválasztásában is segítséget nyújt, egyrészt azzal, hogy csak az adott típushoz választható önrészesedéseket ajánlja fel, másrészt azzal, hogy a különböző önrészekhez tartozó díjakat is megmutatja, így teszi lehetővé a megfontolt választást.

Mi számít új autónak és mi alatt értjük a régi gépkocsi elnevezést?

Új autónak 0 kilométeres autót értünk, ha mi vagyunk az első gazdái és eddig a kereskedésekben tartózkodott. Amely gépkocsira ez nem mondható el, használt autónak minősül.

Az autó állapotának átnézése a casco megkötése előtt


Az autó állapotának a felmérését, mely természetesen szolgáltatások része, külön díj nélkül átnézik önnek.


Már 30- 70 %- kal olcsóbban köthet CASCO-t!

Amennyiben a mi oldalunkat választja autóvásárlás előtt, már biztos utánanézett a különböző biztosítási díjaknak, így azt is észrevette Ön, hogy akár 70 százalékkal olcsóbb casco-t tud az Alkusz Biztosítási oldal segítségével kötni, főleg, amennyiben az Ön terveiben használt gépkocsi vásárlása szerepel.


Biztosítását megkötheti akár az átvétel előtt is!

Abban az esetben is megköthető oldalunk segítségével a casco, amennyiben Ön még nem ismeri új gépkocsijának összes adatát, mivel ajánlatát pontosan 48 óráig "adathiányosan" rögzítjük, de a kockázatviselés kezdetét azonnal indítjuk. Azaz ha Ön az autó átvételének a pillanatában már biztosított szeretne lenni, már az azt megelőző két napban is igénybe veheti az Alkusz Biztosítási oldalát, hogy minél előbb megköthesse a biztosítását.


Előírt védelmi berendezések 2013-ra

A casco szerződések legtöbbje tartalmazza, hogy a biztosító milyen lopás elleni védelmi szerkezetet ajánl, és melyek azok a védelmi berendezések, melyeket meg is követel.